Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kesteren

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Kesteren vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Onderstaand bekijkt u uitgebreide tips betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Neder-Betuwe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1750 tot maar liefst €9000, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Neder-Betuwe | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Kesteren juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Kesteren. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.600 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.200€2.950 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.300€3.600 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €14.000€5.500 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kesteren.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kesteren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kesteren-4041

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kesteren voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Neder-Betuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mailadres: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Kesteren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Kesteren.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Kesteren.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele erkende producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Kesteren in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kesteren is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kesteren verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 105 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie