Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ommeren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Ommeren kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl leest u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Buren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1600 & €9700, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Buren | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Ommeren juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Ommeren. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.600 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.900€3.350 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €11.300€3.800 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.900€4.500 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ommeren.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ommeren kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ommeren-4033

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Ommeren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Buren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem laten monteren die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ommeren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen introduceren en informeert welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Ommeren.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ommeren.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse goede leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Grote specialisten van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Ommeren binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare + TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ommeren is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ommeren verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie