Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijswijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Rijswijk verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Hieronder bieden wij bruikbare gegevens inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Buren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1550 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBuren | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Rijswijk juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Rijswijk. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.600 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.700€3.200 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.050 – €11.500€3.850 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.000€5.100 – €9.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijswijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Rijswijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rijswijk-4023

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Rijswijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Buren. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of snel een WMO-melding doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Rijswijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en vertelt welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Rijswijk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Rijswijk.

Goede merken
In uw regio zijn enkele professionele producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf geschikte ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Rijswijk binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Stannah & PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rijswijk is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rijswijk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 120 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie