Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerk Avezaath

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Kerk Avezaath maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met praktische adviezen over trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Tiel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2300 tot zo’n €9400, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTiel | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kerk Avezaath april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kerk Avezaath. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.700 – €2.300halve dag
1 bocht€5.100 – €8.000€3.500 – €6.900halve dag
2 bochten€6.050 – €10.800€3.750 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.700€5.050 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kerk Avezaath.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kerk Avezaath kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kerk-avezaath-4017

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kerk Avezaath voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tiel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tiel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hertog Reinaldlaan 4
 • 4001 RG, Tiel
 • Website: www.tiel.nl
 • E-mailadres: infowmo@tiel.nl
 • Telefoonnummer: 0344637425

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Kerk Avezaath bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften laten zien en geeft aan welk systeem past bij uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Kerk Avezaath.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kerk Avezaath.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Kerk Avezaath binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa & Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kerk Avezaath is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kerk Avezaath hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie