Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tull en ‘t Waal

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Tull en ‘t Waal kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle gegevens inzake trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Houten.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHouten | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Tull en ‘t Waal mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Tull en ‘t Waal. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.800 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.000€3.100 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.100€4.350 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.050 – €14.000€5.550 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tull en ‘t Waal.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tull en ‘t Waal is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-tull-en-t-waal-3999

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Tull en ‘t Waal voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Houten met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Houten. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Houten (https://www.houten.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Onderdoor 25
 • 3995 DW, Houten
 • Website: www.houten.nl
 • E-mail: gemeentehuis@houten.nl
 • Telefoonnummer: 0306392611

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Tull en ‘t Waal vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Tull en ‘t Waal.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Tull en ‘t Waal.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal geschikte producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Tull en ‘t Waal binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift + TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tull en ‘t Waal is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tull en ‘t Waal hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie