Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Werkhoven

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Werkhoven maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Hieronder vindt u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Bunnik.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1950 oplopend tot 8700, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Bunnik | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Werkhoven april 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.050 incl. montage.
 • Opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Werkhoven. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.600 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.100€2.550 – €5.1001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.600€4.350 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.450 – €12.400€5.150 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Werkhoven.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Werkhoven kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-werkhoven-3985

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Werkhoven voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunnik via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bunnik. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kopen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Singelpark 1
 • 3984 NC, Bunnik
 • Website: www.bunnik.nl
 • E-mailadres: wmoloket@bunnik.nl
 • Telefoonnummer: 0306595959

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Werkhoven bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en informeert welk type lift past past bij uw wensen en budget. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Werkhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Werkhoven.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Werkhoven al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator of Extrema beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Werkhoven is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Werkhoven communiceert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie