Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overberg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Overberg kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bieden wij belangrijke gegevens inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, technische details, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2150 & €8400, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Utrechtse Heuvelrug | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Overberg mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Overberg. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€5.000 – €9.400€2.600 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.300 – €11.900€4.000 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.550 – €14.100€5.050 – €10.200Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Overberg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Overberg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 40% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-overberg-3959

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Overberg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem kopen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mailadres: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Overberg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen laten zien en vertelt welk model aansluit op uw situatie. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Overberg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Overberg.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Overberg binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of Heymer hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Overberg is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Overberg hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie