Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maarn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Maarn biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u nuttige tips over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schommelen tussen €2250 tot maar liefst €8600, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Maarn mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Maarn. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.850 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.800€3.400 – €5.9005 uur
2 bochten€5.850 – €11.600€3.700 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.900€5.350 – €9.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maarn.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maarn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-maarn-3951

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Maarn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mailadres: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Maarn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past past bij uw budget en situatie. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Maarn.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Maarn.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere bekende merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een snelle montage en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal betrouwbare merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe. Grote montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Maarn in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift + Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Maarn is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Maarn werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie