Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cothen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Cothen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige informatie ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Wijk bij Duurstede.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1950 & €8400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Wijk bij Duurstede | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Cothen juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.450 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Cothen. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.500€2.700 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.000€3.550 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.450 – €12.500€5.550 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Cothen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cothen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-cothen-3945

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Cothen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Wijk bij Duurstede (https://www.wijkbijduurstede.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Steenstraat 14A
 • 3961 VP, Wijk bij Duurstede
 • Website: www.wijkbijduurstede.nl
 • E-mail: info@loketwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0343473070

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Cothen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Cothen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Cothen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf professionele ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende montagepartners van deze modellen zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Cothen al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah + TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Cothen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Cothen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 130 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie