Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garderen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Garderen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u veilig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij waardevolle informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2550 & €9300, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBarneveld | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3886
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Garderen juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Garderen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.700 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.900€2.800 – €6.900Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.600€4.050 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.550 – €14.300€4.950 – €10.200Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Garderen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Garderen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-garderen-3886

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Garderen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Barneveld. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Garderen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Garderen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Garderen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Garderen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift & Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Garderen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Garderen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie