Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stoutenburg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Stoutenburg maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website vindt u uitgebreide adviezen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Leusden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €1550 & €8600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeusden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Stoutenburg juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Stoutenburg. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.100€3.050 – €6.4004,5 uur
2 bochten€5.650 – €10.500€4.500 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.500€5.050 – €9.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stoutenburg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Stoutenburg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stoutenburg-3835

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Stoutenburg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leusden d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leusden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leusden (https://www.leusden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem kopen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Larikslaan 2
 • 3833 AM, Leusden
 • Website: www.leusden.nl
 • E-mail: info@larikslaan2.nl
 • Telefoonnummer: 0334343222

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Stoutenburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte liften laten zien en adviseert u over welk model rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Stoutenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Stoutenburg.

Bekende merken
In ons land zijn meerdere bekende traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse bekende producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Bekende installateurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Stoutenburg binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare & Extrema hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Stoutenburg is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stoutenburg hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie