Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hooglanderveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Hooglanderveen maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zelfstandig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Amersfoort.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot maar liefst €10200, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Amersfoort | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Hooglanderveen april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Hooglanderveen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.850 – €8.900€2.650 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.600€3.750 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €14.400€5.350 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hooglanderveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hooglanderveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hooglanderveen-3829

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Hooglanderveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amersfoort d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Amersfoort. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Amersfoort (https://www.amersfoort.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 3811 LM, Amersfoort
 • Website: www.amersfoort.nl
 • E-mailadres: toegankelijk@amersfoort.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Hooglanderveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal mogelijkheden laten zien en geeft aan welk merk/model past bij uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Hooglanderveen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hooglanderveen.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele erkende leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Triwa, Heymer. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Hooglanderveen binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare of Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hooglanderveen is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hooglanderveen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie