Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terschuur

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Terschuur maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide specificaties betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2000 tot wel €9000, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBarneveld | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Terschuur juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Terschuur. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.400€2.800 – €5.500halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.900€4.050 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.100€4.650 – €10.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Terschuur.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Terschuur kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-terschuur-3784

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Terschuur voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Barneveld. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mail: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Terschuur bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook leveren in Terschuur.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Terschuur.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Terschuur binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Platinum + Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Terschuur is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Terschuur communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 100 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie