Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Soesterberg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Soesterberg verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina treft u uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Soest.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €1700 oplopend tot 8600, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Soest | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Soesterberg mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en extra opties. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Soesterberg. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.100€2.950 – €6.1005 uur
2 bochten€6.000 – €10.400€4.350 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.350 – €14.500€5.250 – €10.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Soesterberg.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Soesterberg kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-soesterberg-3769

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Soesterberg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Soest binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Soest. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Soest (https://www.soest.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3762 AV, Soest
 • Website: www.soest.nl
 • E-mailadres: ingangzorgwerkeninkomen@soest.nl
 • Telefoonnummer: 0356093411

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Soesterberg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Soesterberg.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Soesterberg.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal bekende merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Minivator. Gerenommeerde montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Soesterberg in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Soesterberg is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Soesterberg hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 130 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie