Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lage Vuursche

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Lage Vuursche biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Hieronder kunt u aan de slag met bruikbare details over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Baarn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2350 en €8300, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBaarn | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Lage Vuursche mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Lage Vuursche. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.100 – €9.600€3.500 – €6.500halve dag
2 bochten€6.350 – €11.600€4.250 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €14.200€5.450 – €10.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lage Vuursche.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lage Vuursche kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lage-vuursche-3749

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Lage Vuursche voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Baarn via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Baarn. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Baarn (https://www.baarn.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsweg 18
 • 3743 EN, Baarn
 • Website: www.baarn.nl
 • E-mail: zorgloket@baarn.nl
 • Telefoonnummer: 0355481611

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Lage Vuursche onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en adviseert u over welk type lift past past bij uw situatie. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Lage Vuursche.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Lage Vuursche.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf professionele traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Lage Vuursche binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator & TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lage Vuursche is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lage Vuursche benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie