Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hollandsche Rading

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Hollandsche Rading verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website bekijkt u belangrijke informatie m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio De Bilt.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1750 & €10200, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Bilt | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Hollandsche Rading april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bieden wij de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Hollandsche Rading. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.600 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.900€2.650 – €6.9005 uur
2 bochten€5.900 – €10.100€3.900 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.000€5.200 – €10.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hollandsche Rading.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hollandsche Rading kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hollandsche-rading-3739

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hollandsche Rading voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief montage. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Bilt met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Bilt. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model laten installeren die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Soestdijkseweg Zuid 173
 • 3721 AB, De Bilt
 • Website: www.debilt.nl
 • E-mail: info@debilt.nl
 • Telefoonnummer: 0302289411

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Hollandsche Rading onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Veel dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Hollandsche Rading.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hollandsche Rading.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse goede traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Hollandsche Rading binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hollandsche Rading is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hollandsche Rading hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie