Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bilthoven

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Bilthoven verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide tips over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio De Bilt.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2150 tot zo’n €9500, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in De Bilt | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Bilthoven mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.700.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Bilthoven. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.550 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.650 – €8.600€3.500 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.800€4.050 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.600 – €14.100€5.450 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bilthoven.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bilthoven is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bilthoven-3721

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bilthoven voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Bilt met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Bilt. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een traplift selecteren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Soestdijkseweg Zuid 173
 • 3721 AB, De Bilt
 • Website: www.debilt.nl
 • E-mailadres: info@debilt.nl
 • Telefoonnummer: 0302289411

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Bilthoven subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Bilthoven.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Bilthoven.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal professionele traplift bouwers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een snelle levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere populaire merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Bilthoven binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift + Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bilthoven is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bilthoven communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie