Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilnis

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Wilnis biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder treft u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2400 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente De Ronde Venen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Wilnis april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de richtprijzen van het installeren van een traplift in Wilnis. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.700 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.700€3.400 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.700 – €11.800€4.000 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.700€5.100 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wilnis.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wilnis is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-wilnis-3648

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wilnis voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Ronde Venen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type selecteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mail: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Wilnis onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Wilnis.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wilnis.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Wilnis binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp of RecentLift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wilnis is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wilnis werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 110 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie