Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Ronde Venen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in De Ronde Venen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bekijkt u handige informatie over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1900 & €10100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Ronde Venen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3642
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift De Ronde Venen april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in De Ronde Venen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€5.400 – €9.000€3.400 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.700€4.200 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.400€5.400 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Ronde Venen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Ronde Venen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-de-ronde-venen-3642

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Ronde Venen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Ronde Venen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift kopen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO De Ronde Venen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in De Ronde Venen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in De Ronde Venen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf geschikte leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in De Ronde Venen al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn en Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Ronde Venen is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Ronde Venen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie