Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudewater

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Oudewater maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bekijkt u praktische informatie met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oudewater.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 8900, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oudewater | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Oudewater juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Oudewater. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.650 – €2.350halve dag
1 bocht€4.900 – €8.800€2.850 – €5.5005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.000€4.350 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.500€4.850 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudewater.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oudewater kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oudewater-3421

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oudewater voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oudewater via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oudewater. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een traplift aanschaffen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kapellestraat 26
 • 3421 CV, Oudewater
 • Website: www.oudewater.nl
 • E-mailadres: info@welzijnoudewater.nl
 • Telefoonnummer: 0348561893

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Oudewater bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere opties introduceren en informeert welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Oudewater.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Oudewater.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse populaire fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Oudewater binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa + Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oudewater is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oudewater verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie