Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Papekop

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Papekop maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze site vindt u praktische tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Oudewater.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €2500 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOudewater | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Papekop mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.050 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Papekop. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.800 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.900€2.750 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.400€3.650 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €12.300€4.500 – €9.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Papekop.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Papekop is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-papekop-3464

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Papekop voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oudewater via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oudewater. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een stoellift aanschaffen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kapellestraat 26
 • 3421 CV, Oudewater
 • Website: www.oudewater.nl
 • E-mail: info@welzijnoudewater.nl
 • Telefoonnummer: 0348561893

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Papekop zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Papekop.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Papekop.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Papekop binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp + Extrema beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Papekop is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Papekop benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie