Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Meern

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in De Meern biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht leest u handige beschrijvingen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Utrecht.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 & €8400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Utrecht | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift De Meern april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in De Meern. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.550 – €8.100€2.700 – €6.200Dagdeel
2 bochten€5.700 – €10.400€3.700 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €14.300€5.000 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Meern.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Meern kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-meern-3453

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in De Meern voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrecht d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Utrecht. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Utrecht (https://www.utrecht.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 2402
 • 3500 GK, Utrecht
 • Website: www.utrecht.nl
 • E-mailadres: wmo@utrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0302869500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO De Meern bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw woning en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in De Meern.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in De Meern.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele goede fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse professionele producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Grote specialisten van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in De Meern binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator en Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Meern is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in De Meern benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie