Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jaarsveld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Jaarsveld maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Lopik.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 tot zo’n €9400, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLopik | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Jaarsveld mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.700.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Jaarsveld. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.350 – €8.800€2.500 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.600€3.600 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.000 – €12.300€4.600 – €9.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Jaarsveld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jaarsveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-jaarsveld-3413

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Jaarsveld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lopik via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lopik. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3411 CH, Lopik
 • Website: www.lopik.nl
 • E-mailadres: gemeente@lopik.nl
 • Telefoonnummer: 0348559955

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Jaarsveld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen demonstreren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan winkels en producenten die ook leveren in Jaarsveld.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Jaarsveld.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal populaire fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Jaarsveld binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp + 123 traplift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Jaarsveld is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Jaarsveld werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 120 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie