Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giessenburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Giessenburg vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site bieden wij bruikbare specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 & €9600, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3381
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Giessenburg juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Giessenburg. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.100€3.300 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.500 – €10.300€4.100 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.200 – €12.500€5.150 – €9.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Giessenburg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Giessenburg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-giessenburg-3381

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Giessenburg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Molenlanden. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Giessenburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal liften laten zien en adviseert u over welk model voldoet aan uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Giessenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Giessenburg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere grote ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Giessenburg binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn of Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Giessenburg is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Giessenburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 100 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie