Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijngaarden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Wijngaarden verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina bekijkt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1700 tot zo’n €9900, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Molenlanden | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Wijngaarden juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Wijngaarden. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.800€3.050 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €11.500€4.300 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.700€5.450 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijngaarden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wijngaarden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wijngaarden-3366

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Wijngaarden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift kopen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Wijngaarden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen tonen en informeert welk model rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Wijngaarden.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wijngaarden.

Professionele merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Populaire aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Wijngaarden in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum & 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wijngaarden is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wijngaarden communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie