Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Benschop

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Benschop verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier de trap op en af. Op deze webpagina treft u nuttige adviezen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de onkosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Lopik.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten variëren tussen €1700 & €10100, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Lopik | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Benschop mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Benschop. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.550 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.250 – €8.500€2.500 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.400€3.600 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.300€4.600 – €10.2001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Benschop.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Benschop is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-benschop-3411

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Benschop voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lopik met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lopik. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model kopen dat past bij uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3411 CH, Lopik
 • Website: www.lopik.nl
 • E-mailadres: gemeente@lopik.nl
 • Telefoonnummer: 0348559955

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Benschop vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Benschop.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Benschop.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 bekende ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 goede fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Benschop al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator en RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Benschop is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Benschop benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 130 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie