Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lopik

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Lopik maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, de werking, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Lopik.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 & €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Lopik | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Lopik april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Lopik. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.700€3.250 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.000€3.850 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.200€4.700 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lopik.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lopik kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lopik-3411

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lopik voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lopik d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Lopik. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3411 CH, Lopik
 • Website: www.lopik.nl
 • E-mail: gemeente@lopik.nl
 • Telefoonnummer: 0348559955

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Lopik onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Lopik.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lopik.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Lopik al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum & Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lopik is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lopik werkt met een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie