Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giessenlanden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Giessenlanden kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel de trap op en af. Op deze pagina bieden wij praktische tips m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Giessenlanden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1750 & €9300, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Giessenlanden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Giessenlanden april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Giessenlanden. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.450 – €9.200€2.700 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.800 – €11.100€4.200 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.900€4.650 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Giessenlanden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Giessenlanden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-giessenlanden-3381

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Giessenlanden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Giessenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Giessenlanden. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Giessenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Giessenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@giessenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0183583838

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Giessenlanden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen tonen en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Giessenlanden.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Giessenlanden.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Giessenlanden in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Giessenlanden is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Giessenlanden benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie