Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hendrik-Ido-Ambacht

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Hendrik-Ido-Ambacht maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u nuttige informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2200 oplopend tot 8200, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHendrik-Ido-Ambacht | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Hendrik-Ido-Ambacht mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.650 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Hendrik-Ido-Ambacht. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.600€3.250 – €5.9005 uur
Twee bochten€6.050 – €10.500€4.400 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €12.900€4.950 – €10.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hendrik-Ido-Ambacht.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hendrik-Ido-Ambacht kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hendrik-ido-ambacht-3341

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hendrik-Ido-Ambacht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hendrik-Ido-Ambacht binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (https://www.h-i-ambacht.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift laten monteren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Weteringsingel 1
 • 3342 AE, Hendrik-Ido-Ambacht
 • Website: www.h-i-ambacht.nl
 • E-mailadres: gemeente@h-i-ambacht.nl
 • Telefoonnummer: 0787702708

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Hendrik-Ido-Ambacht zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende opties demonstreren en informeert welk model in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Hendrik-Ido-Ambacht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hendrik-Ido-Ambacht.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een snelle levering en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele goede traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Hendrik-Ido-Ambacht in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa & Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hendrik-Ido-Ambacht is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hendrik-Ido-Ambacht werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie