Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westvoorne

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Westvoorne verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bekijkt u uitgebreide details aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Westvoorne.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1850 tot wel €8500, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westvoorne | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Westvoorne juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.550 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Westvoorne. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.700€2.950 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.500 – €11.600€4.500 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.100€5.200 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westvoorne.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westvoorne kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-westvoorne-3234

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westvoorne voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westvoorne met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westvoorne. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westvoorne (https://www.westvoorne.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift laten plaatsen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 6
 • 3235 AP, Westvoorne
 • Website: www.westvoorne.nl
 • E-mailadres: gemeente@westvoorne.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Westvoorne bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Westvoorne.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Westvoorne.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten garanderen een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Westvoorne binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift of RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Westvoorne is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Westvoorne communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie