Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostvoorne

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Oostvoorne biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker leest u uitgebreide informatie inzake trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Westvoorne.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot zo’n €8400, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westvoorne | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Oostvoorne april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Oostvoorne. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.200€3.350 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.800 – €11.800€3.650 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.200 – €13.100€4.500 – €10.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oostvoorne.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oostvoorne is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oostvoorne-3233

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oostvoorne voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westvoorne via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westvoorne. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westvoorne (https://www.westvoorne.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 6
 • 3235 AP, Westvoorne
 • Website: www.westvoorne.nl
 • E-mail: gemeente@westvoorne.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Oostvoorne subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden tonen en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Oostvoorne.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oostvoorne.

Erkende merken
In ons land zijn 5 erkende ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf grote merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Oostvoorne binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare + Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oostvoorne is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oostvoorne benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 125 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie