Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vierpolders

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Vierpolders verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige gegevens omtrent trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Brielle.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1600 tot zo’n €9100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Brielle | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Vierpolders mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.000 of nog duurder.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Vierpolders. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€4.800 – €9.300€3.400 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.100€4.300 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.500 – €12.400€4.900 – €10.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vierpolders.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Vierpolders kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-vierpolders-3231

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Vierpolders voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brielle door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Brielle. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Brielle (https://www.brielle.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift laten installeren die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Slagveld 36
 • 3231 AP, Brielle
 • Website: www.brielle.nl
 • E-mail: wmo@brielle.nl
 • Telefoonnummer: 0181471296

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Vierpolders bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Vierpolders.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Vierpolders.

Erkende merken
In ons land zijn diverse populaire merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele geschikte producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Vierpolders binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah of Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vierpolders is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vierpolders hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie