Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Zuidland kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare informatie m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1750 & €9100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Nissewaard | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Zuidland april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Zuidland. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.100€2.950 – €6.3005 uur
2 bochten€6.250 – €11.000€3.750 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.500 – €14.500€5.100 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuidland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zuidland-3214

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zuidland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nissewaard. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mailadres: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Zuidland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden introduceren en adviseert welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Zuidland.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zuidland.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 bekende fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan bekend om een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf bekende merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Gerenommeerde montagepartners van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Zuidland in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Otolift + Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zuidland is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zuidland benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie