Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Simonshaven

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Simonshaven maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website bieden wij uitgebreide beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 tot zo’n €10200, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Nissewaard | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Simonshaven april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Simonshaven. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.300 – €9.800€2.650 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.900€3.750 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.200€5.500 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Simonshaven.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Simonshaven is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-simonshaven-3212

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Simonshaven voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nissewaard. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model aanschaffen die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mailadres: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Simonshaven lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Simonshaven.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Simonshaven.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 betrouwbare leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal bekende merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Simonshaven al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum of Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Simonshaven is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Simonshaven hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie