Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nissewaard

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Nissewaard verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert bekijkt u nuttige tips over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1950 tot zo’n €9200, inclusief installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Nissewaard | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Nissewaard juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Nissewaard. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.600 – €8.400€2.800 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.000€3.550 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.500 – €12.500€5.050 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nissewaard.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Nissewaard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nissewaard-3214

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Nissewaard voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nissewaard. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mail: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Nissewaard bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert u over welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Nissewaard.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nissewaard.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele populaire leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Nissewaard binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Platinum of TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nissewaard is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nissewaard communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie