Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rotterdam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Rotterdam maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze website treft u bruikbare tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1800 tot maar liefst €9200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteRotterdam | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Rotterdam juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Rotterdam. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.750 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.600€2.950 – €6.6005 uur
2 bochten€5.700 – €10.400€3.700 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.100€4.850 – €9.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rotterdam.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rotterdam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rotterdam-3064

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Rotterdam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Rotterdam. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift kiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Rotterdam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire systemen tonen en adviseert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook leveren in Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Rotterdam.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Rotterdam al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator en 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rotterdam is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rotterdam hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 135 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie