Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogvliet Rotterdam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Hoogvliet Rotterdam verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site bieden wij waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1850 & €9800, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Rotterdam | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3193
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Hoogvliet Rotterdam mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.950 incl. montage.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hoogvliet Rotterdam. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.500€3.150 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €10.200€3.550 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.050 – €14.500€5.550 – €9.9001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogvliet Rotterdam.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoogvliet Rotterdam kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoogvliet-rotterdam-3193

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Hoogvliet Rotterdam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Rotterdam. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een model uitzoeken die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Hoogvliet Rotterdam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende liften tonen en informeert u over welk model rijmt met uw wensen en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Hoogvliet Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hoogvliet Rotterdam.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 erkende ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars hanteren een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire installateurs van merken als deze zijn Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Hoogvliet Rotterdam binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Handicare of 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hoogvliet Rotterdam is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoogvliet Rotterdam benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie