Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rotterdam-Albrandswaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Rotterdam-Albrandswaard maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide details inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Albrandswaard.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1600 tot maar liefst €8700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlbrandswaard | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Rotterdam-Albrandswaard april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Rotterdam-Albrandswaard. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.850 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.800€2.850 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.700€3.700 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.600 – €14.200€5.100 – €10.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rotterdam-Albrandswaard.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rotterdam-Albrandswaard is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-rotterdam-albrandswaard-3165

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rotterdam-Albrandswaard voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Albrandswaard d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Albrandswaard. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Albrandswaard (https://www.albrandswaard.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift selecteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rijsdijk 17a
 • 3161 HK, Albrandswaard
 • Website: www.albrandswaard.nl
 • E-mail: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl
 • Telefoonnummer: 0105011222

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Rotterdam-Albrandswaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen laten zien en informeert welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Rotterdam-Albrandswaard.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Rotterdam-Albrandswaard.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 erkende merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 professionele ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Platinum, Minivator, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Rotterdam-Albrandswaard in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator + 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rotterdam-Albrandswaard is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rotterdam-Albrandswaard hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie