Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Maasland kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide tips over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Delfland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 oplopend tot 9400, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Delfland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Maasland april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700.
 • Extra opties als een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Maasland. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.3504 uur
1 bocht€5.150 – €8.400€3.200 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.700€4.450 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.100 – €13.500€5.550 – €9.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maasland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-maasland-3155

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Maasland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Delfland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Midden-Delfland. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Delfland (https://www.middendelfland.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type laten monteren die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Keenenburgweg 55
 • 2636 GL, Midden-Delfland
 • Website: www.middendelfland.nl
 • E-mailadres: wmo@middendelfland.nl
 • Telefoonnummer: 0153804243

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Maasland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Maasland.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Maasland.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf bekende merken met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf populaire producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Bekende verkopers van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Maasland binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah en RecentLift hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Maasland is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Maasland hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 130 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie