Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midden-Delfland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Midden-Delfland kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische adviezen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Delfland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €2050 & €9300, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Delfland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Midden-Delfland mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.550 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Midden-Delfland. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.100€3.300 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.000€4.200 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.700€4.950 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Midden-Delfland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Midden-Delfland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-midden-delfland-2636

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Midden-Delfland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Delfland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Delfland. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Delfland (https://www.middendelfland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Keenenburgweg 55
 • 2636 GL, Midden-Delfland
 • Website: www.middendelfland.nl
 • E-mail: wmo@middendelfland.nl
 • Telefoonnummer: 0153804243

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Midden-Delfland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Midden-Delfland.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Midden-Delfland.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 populaire traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Midden-Delfland binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa & Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Midden-Delfland is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Midden-Delfland hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 125 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie