Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwkoop

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Nieuwkoop vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker bieden wij uitgebreide adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1500 en €9300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Nieuwkoop | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Nieuwkoop april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.400 incl. montage.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Nieuwkoop. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.600 – €8.400€2.500 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €11.800€4.000 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.800€5.100 – €9.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwkoop.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwkoop is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwkoop-2421

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuwkoop voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Nieuwkoop. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift selecteren die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mailadres: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Nieuwkoop onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem aansluit op uw situatie. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Nieuwkoop.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwkoop.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele populaire leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal grote leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Betrouwbare installateurs van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Nieuwkoop al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn of Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwkoop is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuwkoop hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie