Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leiderdorp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Leiderdorp maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de werking, de totale kosten, de WMO en veiligheid. Ook kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Leiderdorp.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €1650 & €10200, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Leiderdorp | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2352
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Leiderdorp mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Leiderdorp. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.900€3.100 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.600€3.700 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.600€4.800 – €9.6006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leiderdorp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Leiderdorp kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 60% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-leiderdorp-2352

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Leiderdorp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leiderdorp met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leiderdorp. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leiderdorp (https://www.leiderdorp.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem aanschaffen dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem Alexanderlaan 1
 • 2351 DZ, Leiderdorp
 • Website: www.leiderdorp.nl
 • E-mail: wmo.administratie@leiderdorp.nl
 • Telefoonnummer: 0715458500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Leiderdorp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en vertelt welk merk/model aansluit op uw situatie. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Leiderdorp.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Leiderdorp.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele betrouwbare fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren een aantal bekende leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Leiderdorp binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Minivator en TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Leiderdorp is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leiderdorp verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie