Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijswijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Rijswijk maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare specificaties wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Rijswijk.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 tot maar liefst €9900, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Rijswijk | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2285
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Rijswijk juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.550 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Rijswijk. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.900€2.600 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.200€4.100 – €7.8001 dag
Wenteltrap€7.750 – €12.000€5.100 – €10.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijswijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Rijswijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rijswijk-2285

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rijswijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rijswijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Rijswijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rijswijk (https://www.rijswijk.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift kiezen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Bogaardplein 15
 • 2284 DP, Rijswijk
 • Website: www.rijswijk.nl
 • E-mail: zorgloket@rijswijk.nl
 • Telefoonnummer: 14070

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Rijswijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Rijswijk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Rijswijk.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 professionele producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 grote leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Rijswijk in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift en Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rijswijk is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rijswijk verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie