Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Katwijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Katwijk kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Katwijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2250 & €8500, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKatwijk | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2222
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Katwijk juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Katwijk. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.500€2.800 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.800€3.700 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €13.700€4.700 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Katwijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Katwijk kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-katwijk-2222

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Katwijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Katwijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Katwijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Katwijk (https://www.katwijk.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianalaan 3
 • 2224 EW, Katwijk
 • Website: www.katwijk.nl
 • E-mailadres: gemeente@katwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0714065000

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Katwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen introduceren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Katwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Katwijk.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere populaire leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken waarborgen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende montagepartners van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Katwijk binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator & PractiComfort hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Katwijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Katwijk hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie