Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valkenburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Valkenburg biedt uitkomst! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker treft u bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Katwijk.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €2200 & €8000, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Katwijk | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Valkenburg juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Valkenburg. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.900€2.650 – €5.7004,5 uur
2 bochten€6.050 – €11.500€3.550 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.600€5.250 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Valkenburg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Valkenburg kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-valkenburg-6300

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Valkenburg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Katwijk binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Katwijk. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Katwijk (https://www.katwijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een traplift laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianalaan 3
 • 2224 EW, Katwijk
 • Website: www.katwijk.nl
 • E-mail: gemeente@katwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0714065000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Valkenburg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en geeft aan welke uitvoering aansluit op uw wensen en budget. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Valkenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Valkenburg.

Erkende merken
In ons land zijn een aantal erkende traplift bouwers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Valkenburg binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Otolift & Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Valkenburg is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Valkenburg verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie