Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wittem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Wittem maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder moeite naar boven en naar beneden. Via deze pagina bieden wij handige specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €9400, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGulpen-Wittem | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6286
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Wittem juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Wittem. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.250 – €9.000€3.300 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.300€4.400 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.600€4.750 – €10.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wittem.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wittem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 40% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wittem-6286

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wittem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model laten plaatsen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Wittem onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Wittem.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wittem.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse goede traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Wittem binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator en Heymer verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wittem is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wittem werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie