Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mechelen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Mechelen maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl leest u praktische informatie inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €1850 oplopend tot 8400, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGulpen-Wittem | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Mechelen april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Mechelen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.650 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.550 – €8.500€3.250 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €10.100€4.200 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.200€4.500 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mechelen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mechelen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-mechelen-6281

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Mechelen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem laten plaatsen dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Mechelen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende liften tonen en informeert welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Mechelen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Mechelen.

Populaire merken
In ons land zijn vijf geschikte leveranciers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 bekende leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Mechelen binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Stannah en PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Mechelen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Mechelen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie