Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heijenrath

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Heijenrath maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze pagina treft u nuttige specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot wel €8400, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Gulpen-Wittem | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Heijenrath juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.050 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Heijenrath. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€4.800 – €9.100€2.800 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.400€4.350 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.500€5.400 – €9.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heijenrath.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Heijenrath is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heijenrath-6276

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heijenrath voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Heijenrath bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Heijenrath.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heijenrath.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele professionele traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele bekende merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Heijenrath binnen een paar weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp en Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heijenrath is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heijenrath verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie