Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reijmerstok

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Reijmerstok kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert bekijkt u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, een technische beschrijving, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 tot maar liefst €8000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Gulpen-Wittem | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Reijmerstok juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Reijmerstok. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.300€2.500 – €5.7001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €10.500€4.450 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €13.200€4.700 – €9.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Reijmerstok.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reijmerstok is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-reijmerstok-6274

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Reijmerstok voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift laten monteren dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Reijmerstok vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Reijmerstok.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Reijmerstok.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Reijmerstok in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah & Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Reijmerstok is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Reijmerstok hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie