Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ingber

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Ingber verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze pagina treft u handige adviezen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gulpen-Wittem.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2100 oplopend tot 9900, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGulpen-Wittem | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Ingber juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Ingber. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.750 – €8.100€3.100 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.000€4.250 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.200 – €14.100€4.600 – €10.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ingber.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ingber is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ingber-6273

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ingber voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model kiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ingber onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen laten zien en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Ingber.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ingber.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere professionele producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Grote adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Ingber al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn & TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ingber is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ingber werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie